Tuindorpbad verwelkomt 10.000e badgast

16 juli 2023

Opgewacht door enkele bestuursleden kijkt Tobias Bekhuis verbaasd op als hij hoort dat hij dit seizoen de 10.000e zwemmer van het Tuindorpbad is.
“En dat is vroeg in het zwemseizoen”, aldus Janine Francken, die de dagelijkse gang van zaken in het Tuindorpbad coördineert. “Meestal ontmoeten we pas in augustus de 10.000e zwemmer, maar dit jaar hebben we uiteraard een heel warm voorseizoen.”

De 12-jarige Tobias Bekhuis woont in de Berflo Es en zwemt al jaren in het Tuindorpbad. Afgelopen zaterdagmiddag besluit hij om samen met zijn broertje en een vriend te gaan zwemmen. Die laatste twee zijn al binnen als Tobias wordt opgewacht. Hij ontvangt een gratis jaarabonnement van het Tuindorpbad voor 2024 en een ijsbeertje. Als extra cadeau ontvangt hij ook een exemplaar van het boek ‘Zwemmen is ‘t beste!’, dat Marco Krijnsen schreef over het honderdjarige Tuindorpbad. Het in beperkte oplage verschenen boek is te verkrijgen via: www.onstuindorp.nl.

In dit jubileumjaar is naast het jubileumboek ook een expositie van de 100-jarige historie van het Tuindorpbad in de Tuinzaal bij het zwembad (gratis) te zien.